معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد،گفت؛ هیأت امناء مساجد و حسینیهها بر تهیه مواد اولیه غذایی بهداشتی و سالم در این ایام نظارت کنند و نکاتی نظیر استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از دوساعت غذا در محیط غیر مسقف و ظروف یکبار مصرف، رعایت نکات بهداشتی در هنگام پخت و پز و توزیع را مدنظر داشته باشند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد،گفت: همانطور که قرآن بر زنده نگه داشتن فضیلت ها و صفات والای انسان های برجسته و اویای دین در آیاتت گوناگون تاکید ورزیده اما از لحاظ بهداشتی باید به نکات مهمی در این ایام توجه کرد، هیأت امناء مساجد و حسینیهها بر تهیه مواد اولیه غذایی بهداشتی و سالم در این ایام نظارت کنند و نکاتی نظیر استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از دوساعت غذا در محیط غیر مسقف و ظروف یکبار مصرف، رعایت نکات بهداشتی در هنگام پخت و پز و توزیع را مدنظر داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس محمد رضا قلعه گلاب افزود: اگر از سبزی خوردن و سالاد در نذورات استفاده میشود، باید چهارمرحله سالمسازی شامل: شستشو، انگل زدایی، گندزدایی با مواد مجاز و شستشوی نهایی در مورد هریک از سبزیها، میوهجات و صیفیجات انجام شود.
وی با اعلام این که هنگام توزیع مواد غذایی توزیعکنندگان غذا نباید روی سفره راه بروند، گفت: هنگام کشیدن و توزیع غذا استفاده از دستکشهای یکبار مصرف ضروری است و متولیان این امور باید با مرکز بهداشت منطقه خود درخصوص دریافت کارت معاینه پزشکی برای مسئولان آشپزی و توزیع غذا هماهنگ کنند.
وی بر نظافت سرویسهای بهداشتی، عدم استعمال دخانیات، وجود مایع دستشویی و مایع صابون در سرویسهای نظافت را مورد تاکید قرارداد و اظهار داشت: مناطقی از حاشیه شهرها و برخی روستاها بخصوص مناطق عشایر نشین که آب شبکه لولهکشی ندارند، برای اطمینان از بهداشتی بودن آب، با خانهها و مراکز بهداشت نزدیک سکونت منطقه خود هماهنگ کنند تا برای تشخیص سلامت از آب، نمونهبرداری شود.
معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اذعان داشت: به همه زائرین و عزادارن در این ایام برای حفظ سلامتی خودتوصیه می شود نکات بهداشتی را جدی بگیرند و همه ما بعنوان خادمان مردم در حوزه سلامت فراتر وظایف بصورت شبانه روز در خدمت گذاری مطلوب درکنار مردم هستیم.
مهندس سید فخرالدین معصومی یادآور شد: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت درمان همچون روال سال های گذشته با قوت بیشتر نظارت های بهداشت محیطی را تشدید کردیم و با توجه به اینکه استان ما به عنوان یک گلوگاه محسوب می شود همه مراکز بهداشتی درمانی راستای خدمت هر گونه آمادگی را داریم.
مهندس نصراله کرمی مدیر سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه بیان داشت: استفاده از نمک یددار تصفیه شده و پخت غذا در محیط مناسب و عدم استفاده از ذغال و چراغ نفتی و گازوئیل برای گرم کردن دیگها، کنترل کیفی سیستم حرارتی و گرمایی قبل از ایام محرم که با سوخت ناقص بکارگیری نشوند و نصب کپسول ضد حریق در جایگاههای آشپزی و تکایا بخصوص موکب های بین راهی و سایر مواردی است که باید به رعایت آنها توجه ویژه داشت.
حجه اسلام محمد رضا قنبری در ادامه نیز گفت: ضمن تشکر از مسئولان حوزه بهداشت بخاطر همراهی خوب و همچنین ارزش والایی که برای این سراسر حزن و اندوه دغدغه دارند و پای کار هستند.
امام جماعت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم ابراز داشت: قیام عاشورا از سال 61 هجرى تا امروز همچون چشمهاى جوشان و خروشان از آب زلال و گواراى خود تشنگان معرفت و حقیقت را سیراب کرده، و نویدبخش بسیارى از نهضتهاى حقّ علیه باطل بوده است. انقلاب اسلامى، به رهبرى امام خمینى(ره) از عاشورا حسینی الهام گرفت.وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی(ره) نیز این مفاهیم را بیان میدارد که هر کس خود را بیشتر برای ظلم محیا کنید ، ظالم بیشتر میشود و اگر در برابر ظالم ایستادگی کنید ظلم از بین میرود.
وی یادآور شد: شایسته است همه عاشقان و ارادتمندان به سید و سالار شهیدان نیز به امام شهید خود اقتداء و روحیه جوانمردی که ریشه بسیاری از اعمال زیبا و با محبت است را در خود ایجاد کرده و روز به روز آن را تقویت کنند.
محمد حکیمیان مسئول هماهنگی برنامه مذهبی در این معاونت در پایان خاطر نشان کرد: برنامه زیارت عاشورا تا پایان ماه محرم و ماه صفر طبق برنامه ریزی صورت گرفته در نیمه اول محرم همه روزه ساعت 7/30 الی 8صبح در سالن اجتماعت این معاونت برپا می شود.
به گزارش وب دا: نشست هم اندیشی خدمت رسانی بهداشتی درمانی به عزاداران حسینی با حضور امام جماعت معاونتبهداشتی، معاونین و مدیران واحد های مختلف این در دفتر معاونت بهداشتی برگزار شد.







